.

Child Evangelism Fellowship grundades 1937 av Jesse Irvin Overholtzer (1877 – 1955).
Han kom till personlig tro på Kristus i 20 – årsåldern och blev predikant. Han läste vad
bl. a. C H Spurgeon skrev: “Om att en 5-åring kan ta emot Jesus i sitt liv och bli född på nytt, om  han eller hon bara får undervisning

Overholtzer berättar: 

“Det berättades för mig, att ett barn som är 5 år, som instrueras ordentligt, kan som vilken annan som helst, verkligen tro. Jag såg, att om det verkligen var någon sanning i det uttalandet, fanns en dörr av möjligheter som låg öppen för oss men ingen gick in.Jag visste ingen som just då, ledde små barn till Kristus.

Slutligen när jag inte kom ifrån övertygelsen att göra något åt det, bestämde jag mig för att göra ett experiment. Jag beslöt att leda några barn till Kristus för att se på dem om det fanns några bevis på att de var födda på nytt. Jag visste att medlemmarna i min församling inte skulle tro på det jag gjorde, så jag försökte göra det i hemlighet.

Vi hade en ganska stor söndagsskola och det var många barn från icke-kristna hem som kom till söndagsskolan. Jag gav dem evangeliet så enkelt och som rättvist jag kunde och ledde dem sedan att ta emot Kristus. Nu försökte jag inte på barn som var 5 år, men barnen som jag delade med var 9, 10, 11 och 12.

Jag förde ett register och jag hade delat evangeliet med 21 barn innan jag var övertygad. Det som slutligen övertygade mig, var att jag hade lett två små flickor, 9 och 11 år, till Kristus. Deras pappa var inte troende och deras mamma hade aldrig besökt en kyrka. Jag ledde dessa flickor till Kristus.

Följande söndag kom mamman till dessa två flickor till kyrkan. Efter den första inbjudan som gavs ut, var hon den första som tog emot Kristus. Jag gick till henne och sa: ”Skulle du vilja berätta för mig vad det var som gjorde att du kom till Kristus?” Och hon sa: ” Det förändrade livet hos mina två små flickor.” Det var det som fick mig att börja med barnevangelisation.”

Trots många svårigheter levde Overholtzer i tro och startade barnmöten i hem och i kyrkor, utbildade barnledare och tryckte litteratur. Han hade en vision om ”en armé av barnevangelister över hela jorden”. Fast han redan var 60 år och inte hade någon erfarenhet av administration så spred sig den nya rörelsen snabbt och idag finns CEF i över 200 länder.