Dagny -Edla Berglings föräldrar var missionärer i Kina mellan åren 1892-1930. År 1900 åker de hem för en period av vila och då föddes Dagny-Edla. Samma år, 1900, bröt ”Boxarupproret” ut i Kina, där 56 svenska missionärer, varav 15 var barn dödades. Bara 2 år därefter, år 1902, åkte familjen Berling på nytt ut med sina barn till staden Han-ch’eng i Kina.

 

”Vill du bli min missionär?” handlar om Dagny-Edla, och hennes uppväxt i Kina och sedan om hur hon sedan själv fick kallelsen att gå ut som missionär. Det är en spännande och tidvis dramatisk berättelse men ger har mycket att säga till barn idag. Genom hennes liv kan barnen få se Guds stora plan med sina liv och att det håller att lita på Gud igenom allt.

Missionsberättelser är till för att förklara för barn vad missionärer gör och hur det kan vara att leva och arbeta i ett annat land. Vår förhoppning är att barnen ska utveckla ett djupt, livslångt intresse för mission samt en iver att leva i ett beroende av Gud och en villighet att själva blir missionärer.

 

Till berättelsen följer en bildserie som hjälper till att göra berättelsen mer verklig för barnen.

Bilderna kommer ritas av en kristen tecknare och kommer tryckas i färgtryck.

Kostnaden för projektet räknas till 15,000kr och vi hoppas kunna slutföra bilderna och trycket under våren 2024.

Vill du vara med?

Swisha oss på 123 542 14 90 eller fyll i formuläret nedan så går betalningen direkt till CEF Sveriges konto.

Tack för din gåva! Gud välsigne dig!